POSIDÒNIA
Pla d'acció de la Zona Especial de Conservació (ZEC), Costes del Maresme
Mesurament mensual del creixement de la posidònia i informe recurrent
La metodologia és senzilla: el nostre grup de bussejadors experimentats anem a varis punts de busseig (sempre els mateixos) i analitzem el creixement de la posidònia. S’analitzaria la quantitat de vida que hi ha al seu voltant, quines espècies hi són freqüentment, la densitat de l’aigua, la quantitat de deixalles/microplàstics i com evoluciona al llarg del mesos. Cada mes es faria un informe que s’enviaria a les autoritats pertinents o centres de biologia marina.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
Aquesta proposta ha estat acceptada i es contemplarà dins l’objectiu específic 1.1. Avaluació i seguiment de les comunitats marines a través de diversos estudis i plataforma de ciència ciutadana del Pla d’acció de la Zona d’Especial Conservació Costes del Maresme.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Pots revisar la resta de comentaris aquí.
Actualment i des de fa ja més de 15 anys ja es realitzen aquests mostrejos i estudis per part de l'SPAS, Blaumar i l'associació Alguer de Mataró, format per biòlegs. Almenys dos cops a l'any visiten els diversos camps de l'alguer perfectament marcats i en mesuren la densitat, l'extensió i la salut de l'Alguer. Potenciar això i visibilitzar-ho a la ciutadania és de gran importància. Potser fer-ho mensualment és innecessari ja que la posidònia té un creixement molt lent i mes a mes no se'n veuen canvis a no ser que hi hagi un temporal, però potser si que mirar que almenys 3 cops l'any o 4, es puguin visitar tots els diferents camps i zones de l'Alguer.
Carregant els comentaris ...