POSIDÒNIA
Pla d'acció de la Zona Especial de Conservació (ZEC), Costes del Maresme
Mesurament mensual del creixement de la posidònia i informe recurrent
La metodologia és senzilla: el nostre grup de bussejadors experimentats anem a varis punts de busseig (sempre els mateixos) i analitzem el creixement de la posidònia. S’analitzaria la quantitat de vida que hi ha al seu voltant, quines espècies hi són freqüentment, la densitat de l’aigua, la quantitat de deixalles/microplàstics i com evoluciona al llarg del mesos. Cada mes es faria un informe que s’enviaria a les autoritats pertinents o centres de biologia marina.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
Aquesta proposta ha estat acceptada i es contemplarà dins l’objectiu específic 1.1. Avaluació i seguiment de les comunitats marines a través de diversos estudis i plataforma de ciència ciutadana del Pla d’acció de la Zona d’Especial Conservació Costes del Maresme.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
1 comentari
Actualment i des de fa ja més de 15 anys ja es realitzen aquests mostrejos i estudis per part de l'SPAS, Blaumar i l'associació Alguer de Mataró, format per biòlegs. Almenys dos cops a l'any visiten els diversos camps de l'alguer perfectament marcats i en mesuren la densitat, l'extensió i la salut de l'Alguer. Potenciar això i visibilitzar-ho a la ciutadania és de gran importància. Potser fer-ho mensualment és innecessari ja que la posidònia té un creixement molt lent i mes a mes no se'n veuen canvis a no ser que hi hagi un temporal, però potser si que mirar que almenys 3 cops l'any o 4, es puguin visitar tots els diferents camps i zones de l'Alguer.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...