Bases reguladores dels programes per al foment i l'impuls de la rehabilitació d'edificis d'ús residencial a Mataró
Consulta pública prèvia a l'elaboració d'unes Bases reguladores dels programes per al foment i l'impuls de la rehabilitació d'edificis d'ús residencial a Mataró
Ampliat el termini per fer aportacions fins el 14 de juny
Procés de consulta pública prèvia per a l'elaboració de les Bases reguladores dels programes per al foment i l'impuls de la rehabilitació d'edificis d'ús residencial a Mataró.
L'Ajuntament de Mataró vol establir unes bases generals que integrin totes les línies de suport que es preveu impulsar en el marc del Pla de Mandat, al voltant d’actuacions de rehabilitació en els edificis
L’objecte de les bases serà el d’establir els criteris i condicions generals que hauran de tenir les actuacions que siguin objecte de suport municipal, així com definir les diferents línies de suport que seran desenvolupades per mitjà de les corresponents convocatòries.
Les línies de suport responen als següent objectius generals:
- Fomentar un canvi cultural en la ciutadania vers a l’optimització dels recursos operatius, el manteniment i la rehabilitació dels edificis.
- Rehabilitació i transició energètica equitativa i justa, no deixant a ningú enrere. Lluita contra la pobresa energètica prioritzant les àrees urbanes i els col·lectius vulnerables.
- Renovació i rehabilitació dels edificis residencials, prioritzar la millora dels edificis menys eficients.
- Desplegament d’un nou model energètic al sector de l’edificació: descarbonització de les instal·lacions tèrmiques, sistema elèctric renovable i foment de l’autoconsum.
- Aplicació de l’anàlisi del cicle de vida dels espais habitats i el materials utilitzats.
- Millorar la viabilitat de les actuacions amb ajuts d’altres administracions, en especial, les relacionades amb els Entorns Residencials de Rehabilitació Programada.
- Afavorir la rehabilitació d’edificis de comunitats amb règim de divisió horitzontal per mitjà suport a aquelles famílies amb especials dificultats per assumir els costos de la rehabilitació d’elements comunitaris.
- Incentivar la rehabilitació de comunitats d’especial complexitat amb deficiències situacions greus que afecten la viabilitat i la seguretat de l’edifici.
- Prioritzar les actuacions de rehabilitació integral dels edificis i aquelles que contemplin l’actuació conjunta en més d’un edifici.
Inicialment, es plantegen les següents línies de suport:
- Programa general per al foment de la rehabilitació d’edificis d'ús residencial, adreçat al màxim de comunitats de la ciutat.
- Programa d’ajuts complementaris de cohesió social, adreçat a aquelles llars amb menor nivell de recursos per impulsar la rehabilitació
- Programa d’ajuts complementaris per a l’activació d’actuacions de rehabilitació residencial en àrees delimitades i en programes supralocals
- Programa d’ actuacions en edificis d’elevada complexitat.
- Programa redacció d'informes d'inspecció tècnica dels edificis
També inicialment, podran ser objecte de suport dels diferents programes les actuacions en edificis i habitatges relacionades amb nou model energètic, salubritat, confort acústic, confort higrotèrmic, seguretat, funcionalitat inadequada, i accessibilitat.
L’aprovació d’unes bases, ha de permetre a les potencials comunitats beneficiàries conèixer quines són les línies de suport que l’Ajuntament contempla a mig termini. Això és clau per a facilitar l’impuls d’acords al voltant d’actuacions de rehabilitació en els edificis.
És per aquest motiu que, d'acord amb l'article 133 del la LPAC, es sotmet a consulta pública prèvia el disseny d’unes bases generals que integrin totes les línies de suport que l’Ajuntament preveu impulsar en el marc del Pla de Mandat, al voltant d’actuacions de rehabilitació en els edificis, per la qual cosa s’impulsa aquesta consulta prèvia, des del 17 de maig fins al 14 de juny de 2024 ambdós inclosos, per tal de poder comptar amb la recollida de necessitats i visions dels diferents agents implicats en les actuacions.
Podeu fer les vostres aportacions clicant aquí.
En cas de dubtes sobre el funcionament de la plataforma Decidim, consulteu la documentació de suport en la part inferior aquesta pàgina, l'apartat de Preguntes freqüents o escriviu a decidim@ajmataro.cat.
Compartir: