Premis Antena TrenLab Mataró
Procés per a la recollida d'idees sobre els reptes de la segona edició dels Premis Antena TrenLab Mataró
Impulsant la innovació territorial dins l'àmbit de la mobilitat sostenible vinculada al sector ferroviari.
Els Premis Antena TrenLab són fruit de la col·laboració entre Renfe, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme per a l'establiment del primer node d'una xarxa d'antenes especialitzades en solucions i tecnologia aplicades a la mobilitat en tren.
Entra, descobreix els reptes de la segona edició dels premis i aporta les teves idees afegint respostes als reptes plantejats. També pots indicar quins 3 reptes consideres més importants o prioritaris d’intentar resoldre donant-los Suport. Totes les aportacions es traslladaran als/les emprenedors/res per millorar els seus projectes i escollir els guanyadors dels Premis Antena TrenLab que es desenvoluparan al llarg dels 6 mesos d’acceleració. Identifica't o crea el teu usuari i participa!
Els reptes que volen afrontar els Premis es distribueixen en 4 categories, que són:
Busquem solucions tecnològiques que afavoreixin l'accessibilitat universal a totes les persones, amb independència de la diversitat funcional, situació o condició. Volem minimitzar la distinció entre ciutadans i superant la identificació de "recorreguts adaptats".
- Millorar l'accessibilitat universal de totes les persones.
- Incentivar l'ús del tren com a mode de transport intermodal per al Maresme.
- Adaptar la intermodalitat a les noves necessitats específiques i hàbits en mobilitat.
Busquem solucions que facin possible l'adequació i l’adaptabilitat del transport ferroviari als diferents usos i necessitats de mobilitat de qualsevol persona. Assegurar una atenció continuada i en temps real en qualsevol situació de l'operativa diària del servei..
- Millorar l'Experiència de viatge.
- Incentivar i premiar l'ús del transport ferroviari.
- Personalitzar l'experiència a través de l'adaptació/diversificació dels espais.
Busquem solucions per millorar les condicions de seguretat, especialment des de la perspectiva de gènere. Volem promoure les actituds cíviques del viatgers en relació a la infraestructura i les persones, afavorint un entorn de convivència basat en la confiança.
- Enfortir la "Comunitat Viatgera"
- Identificació i denúncia d' actituds incíviques i agressives, especialment des de la perspectiva de la violència de gènere
- Millorar les condicions de seguretat dels espais de transició intermodal
Busquem startups disruptives que desenvolupin solucions encara no implementades àmpliament al sector del ferrocarril basades en noves tecnologies (metavers, realitat virtual, robòtica, etc.) o tendències (computació quàntica, drones, etc.) entre d'altres.
Compartir: