Ordenança de residus i neteja viària
Consulta pública prèvia per a la modificació de l'Ordenança de residus i neteja viària
Procés de consulta pública prèvia per a la modificació de l'Ordenança de residus i neteja viària de l'Ajuntament de Mataró
L’Ordenança general de residus i neteja viària actualment vigent va ser aprovada en el Ple l'any 2001 i modificada posteriorment en els any 2009 i 2015.
Aquesta Ordenança ha quedat superada arran de l’aprovació, al Ple Municipal del 6 de maig de 2021, dels nous contractes per a la gestió dels serveis de recollida de residus, neteja viària i de platges, de la recollida concertada de voluminosos, i del servei de control de qualitat i educació ambiental.
Durant els propers 5 anys, amb el desplegament de la nova contractació, s’implantaran en diferents zones de la ciutat els nous models innovadors de recollida de residus: recollida porta a porta comercial i domiciliària; recollida mòbil domiciliària; recollida amb contenidors tancats; i recollida concertada a domicili de voluminosos.
El nou model incorporarà la individualització com a eix fonamental de la corresponsabilització de la ciutadania i de les activitats econòmiques en la gestió dels seus residus, acompanyada d’una monitorització i una nova forma de relació amb les persones usuàries més transparent, flexible, dinàmica, i, sobretot, bidireccional. Així mateix, s’encamina cap a l’aplicació en un futur proper d’un pagament per generació i/o participació.
D’aquest nou escenari es desprèn que l’ordenança vigent no pot donar resposta al nou model de gestió. I, conseqüentment, cal un nou marc normatiu renovat i adequat que reguli les condicions de prestació dels serveis per part de l’Ajuntament i els de drets i deures dels ciutadans en quan a la seva utilització.
És per aquest motiu que, d'acord amb l'article 133 del la LPAC, es sotmet a consulta pública prèvia l’elaboració de la nova l’Ordenança general de residus urbans i neteja viària per a la ciutat de Mataró del 2 al 21 de novembre de 2021 per recollir l'opinió de la ciutadania i de les organitzacions més representatives que potencialment es puguin veure afectades per la mateixa.
Podeu fer les vostres aportacions clicant aquí.
En cas de dubtes sobre el funcionament de la plataforma Decidim, consulteu la documentació de suport a la part final d'aquesta pàgina, l'apartat de Preguntes freqüents o escriviu a decidim@ajmataro.cat.
Compartir: